Makaron z mięsem mielonym z indyka, pomidorkami koktajlowymi i rukolą







Normatyw surowcowy na 2 porcje
Składniki: 
150 G makaronu wieloziarnistego świderki 
250 g  mięsa mielonego z indyka 
2 ząbki czosnku 
1 łyżka oleju 
6 pomidorków koktajlowych 
Przyprawą do indyka , sól , pieprz

Sałatka : 
Rukola ( okolo 3 garście )
Odrobiną soku z cytryny ( troszkę mniej niż 1/2 cytryny )
1 łyżeczka oliwy / oleju 
Sól i pieprz

Wykonanie : 
1. Makaron gotujemy aldente 
2. W między czasie na patelnię z olejem wrzucamy mięso mielone , dodajemy przyprawy , starty czosnek i obsmażamy do momentu aż mięso będzie gotowe. 
3. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki . Makaron odsączamy z wody i dodajemy na patelnię , dodajemy pomidorki i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. 
4. Rukole  skrapiamy cytryną oliwą  lub olejem , sól , mieszamy .
5. Makaron wykładamy na miseczkę a na to wcześniej przygotowana rukole. 
6. Gotowe :)

Komentarze

Popularne posty