Bananowa kaszka manna z orzechami i syropem z pigwy.






Normatyw surowcowy na około 2 porcje 

Składniki : 

2 kubki (około 0,5 l razem ) wody 
ponad 1/2 kubka kaszy manny 
1 banan 
orzeszki ziemne - fistaszki 
 1 łyżka syropu "pigwa z miodem" z Herbapolu 
 kakao Holenderskie

Wykonanie :
  1. Odmierzamy wodę i doprowadzamy do  zagotowania , dodajemy kaszę mannę mieszamy kilka razy i czekamy, aż kasza zabsorbuję wodę , nadal gotując. Gdy kaszka stanie się bardziej gęstsza odstawiamy i dodajemy pokrojonego banana. Blendujemy na gładką porcję. Porcjujemy do miseczki. 
  2. Kaszkę polewamy syropem z agawy , obsypujemy orzeszkami i kakaem. 
  3. Smacznego !


Komentarze

Popularne posty